Live

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Η ποδοσφαιρική Χρονιά 2010 – 2011 έμελλε να γραφτεί με χρυσά γράμματα στη πλούσια ιστορία του δοξασμένου Σωματείου μας.

Η κατάχτηση του πρωταθλήματος του β ομίλου της πρώτης κατηγορίας της ΕΠΟΠΛ, η κατάκτηση του πρωταθλητριών της ΕΠΟΠΛ, η κατάκτηση του κυπέλλου της ομοσπονδίας την ίδια ποδοσφαιρική περίοδο, ήταν ήδη σπάσιμο ρεκόρ κατακτήσεων όλων των εποχών για τον Κέδρο που πρέπει να σημειωθεί πως η Τροπαιοθήκη του είναι ίσως από τις ποιο πλούσιες στο Κυπριακό Αγροτικό Ποδόσφαιρο.

Το ξεπέταγμα όμως και το άλμα ανόδου του Κέδρου στην Δ΄ Κατηγορία είναι αυτό που ”ξάφνιασε” τον κόσμο της Αγίας Μαρίνας και όχι μόνο. Η τρελή πορεία, τον ξάφνιασε ευχάριστα, τον ενθουσίασε, τον κράτησε μαζεμένο, και ενωμένο κοντά στην υπέρ προσπάθεια που έκαναν οι πρωταγωνιστές της ανόδου…

Επειδή το γεγονός αυτό αποτελεί από μόνο του, την ποιο δοξασμένη ιστορία του Κέδρου, ένιωσα την υποχρέωση να την καταγράψω σε διάφορες ”πράξεις” και κάτω από τον τίτλο… Οδοιπορικό Ανόδου…

Πρωτάθλημα ένταξης : Για πρώτη φορά οι αγώνες ένταξης, θα διοργανώνονταν αποκλειστικά από την ΚΟΠ και όχι από την ΣΤΟΚ. Μετά από πολλές συσκέψεις κατέληξαν και στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος με την συμμετοχή 32 ομάδων. Στην φάση αυτή οι ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους, των δυνατών και αδυνάτων. Ο Κέδρος σαν πρωταθλητής ΕΠΟΠΛ μπήκε στον όμιλο των δυνατών. Η φάση των 32 θα παιζόταν σε ένα μονό παιχνίδι νοκ άουτ και σε ουδέτερο γήπεδο.

Η κλήρωση έφερε τον Κέδρο να αγωνιστεί με το Κ.Ν. συν. Αγίου Ιωάννη Λ/σού στις 04/05/2011 στη Ξυλοτύμπου. Οι αντίπαλοι μας όμως δήλωσαν αδυναμία να κατέλθουν γιατί επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από τους νέους κανονισμούς των αγώνων ένταξης ( δικαιούνταν συμμετοχή όσοι ποδοσφαιριστές ήταν γραμμένοι στα αρχεία της ΚΟΠ και ΣΤΟΚ από την ηλικία των 18 χρόνων και πριν ). Αυτό το μέτρο μας στέρησε και μας κάποιους πολύ σημαντικούς ποδοσφαιριστές.

Η πρόκριση, μάς έφερε στην φάση των 16 όπου οι αγώνες θα ήταν πλέον διπλοί ( εντός /εκτός.) Κληρωθήκαμε να αγωνιστούμε με την ομάδα Προμηθέας Επιστροφή Μουτάλλου, νταμπλούχο της ομοσπονδίας ΠΟΑΣΠ Πάφου. Ο πρώτος αγώνας στο γήπεδο του Χαλκάνορα στο Δάλι, που το δηλώσαμε σαν έδρα μας, την Κυριακή 08/05/2011 στις 4,00 μ.μ.

Τα παιδιά που μας εκπροσωπούσαν στην κλήρωση ( Πέτρος Χ Φεσσά, Γιάννος Παυλίδης, Τζόζεφ Λακκοτρύπης, ) μας έδιδαν αμέσως τον αντίπαλο και το κλιμάκιο περισυλλογής πληροφοριών για τους αντίπαλους ξεκινούσε αμέσως.

Είναι γεγονός πως βρισκόμουν στον τομέα αυτό σε πλεονεκτική θέση λόγω των διασυνδέσεων και γνωριμιών που είχα μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής μου.

Οι πληροφορίες για τον συγκεκριμένο αντίπαλο μας ήρθαν από τους φίλους του Κούρρη Ερήμη ( είχαν αγωνιστεί στη φάση των 32 σαν αντίπαλοι τους ) αλλά και τον προπονητή της Παφίτικης ομάδας Λάκη Αθανασίου που του ζήτησα να μιλήσει στη εκπομπή. Αποδέχτης όλων των πληροφοριών ο Κώστας Μαλέκκος για τα περεταίρω..

Πρώτη πληροφορία που με σόκαρε.. Προϋπολογισμός € 150,000 για αυτή την ομάδα, που είχε στόχο την άνοδο….

Στελέχωση της με πολύ καλούς και γυμνασμένους ποδοσφαιριστές μεταξύ των οποίων δύο έγχρωμοι Βελγικής καταγωγής. Αυτοί κι αν μας απασχόλησαν.

Το πώς… θα το δούμε αργότερα.

Είχαμε εκτιμήσει πάντως με τον Κώστα Μαλέκκο πως δεν μας έτυχε και η καλύτερη κλήρωση.. Όμως θα το παλεύαμε χωρίς ιδιαίτερο άγχος. Στο κάτω – κάτω αυτή η ομάδα με όσα είχε κατακτήσει, έκανε την υπέρβαση της.. Ετοιμαστήκαμε για τον αγώνα. Όλα τα υπολογίσαμε εκτός από ένα… Την διαιτησία… ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ..

Γ.Λακκοτρύπης

21/06/2011