Live

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

10/10/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. της ΠΟΑΣΠ με την ανακοίνωση αυτή του επιθυμεί να δώσει απάντηση σε κάποια δημοσιεύματα που τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως τη δημοσιότητας σε τοπική εφημερίδα τη Πάφου (Φωνή της Πάφου) υπογεγραμμένα από το κ. Μάριο Ευριπίδου και τα οποία είναι γεμάτα ανακρίβειες και μέσα από τα οποία γίνεται προσπάθεια να πληγεί η Ομοσπονδία.

Κατ΄ αρχήν λυπούμαστε που αναγκαζόμαστε να προβούμε σε αυτή την ανακοίνωση για να αποκαταστήσομε την αλήθεια. Δεν είναι σκοπός μας να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με λειτουργούς της δημοσιογραφίας αλλά φαίνεται ότι ο κύριος Ευριπίδου προτιμά να δημοσιεύει άρθρα του ή συνεντεύξεις για να προκαλεί εντυπώσεις και όχι να προβάλει το αγροτικό ποδόσφαιρο της Πάφου.

Το πρώτο θέμα που θέλουμε να διευκρινίσουμε είναι αυτό της συμμετοχής ή μη του σωματείου της Αθλητική Ένωσης Γεροσκήπους ή του ενοποιημένου σωματείου Αθλητική Ένωσης Γεροσκήπους/Αγαπήνωρας Κάτω Πάφου όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα στη Φωνή της Πάφου στις 5/10/2013 και αναφέρουμε τα πιο κάτω γεγονότα:

·      Τα σωματεία Αθλητική Ένωση Γεροσκήπους και Αγαπήνωρας/Κίνηση Κάτω Πάφου είχαν δικαίωμα συμμετοχής στην Α΄ κατηγορία της φετινής ποδοσφαιρικής περιόδου με βάση τη τελική βαθμολογική τους κατάταξη της περιόδου 2012/2013 και δεν δήλωσαν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά περιθώρια (30/6/13) τα οποία καθορίστηκαν από Έκτακτη Γενική Συνέλευση των σωματείων της ΠΟΑΣΠ. Υπέβαλαν εκπρόθεσμα δήλωση χωρίς όμως να καταβάλουν τις οφειλές τους όπως προβλεπόταν από την απόφαση της Ε.Γ.Σ. αλλά και από τους κανονισμούς τόσο της ΠΟΑΣΠ όσο και της ΚΟΠ της οποίας είμαστε πλέον μέλη.

·      Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση στις 18/7/13 αποφασίστηκε όπως αν τα δύο σωματεία επιθυμούν να λάβουν μέρος να μην ληφθεί υπόψη το εκπρόθεσμο της αίτησης τους για συμμετοχή αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε μέχρι την ημερομηνία της κλήρωσης (29/7/13) να γίνει πληρωμή των οφειλομένων ποσών τα οποία ήταν γύρω στα 900 ευρώ για κάθε σωματείο. Αναφέρουμε ότι η διευθέτηση αυτή έγινε ώστε να δοθεί χρόνος στα σωματεία να μπορέσουν να συμμετάσχουν κανονικά στα πρωταθλήματα.

·      Κατά την ημερομηνία της κλήρωσης ανταποκρίθηκε μόνο το σωματείο Αθλητική Ένωση Γεροσκήπους του οποίου αντιπρόσωπος (κ. Αντρέας Σαράφης) ήταν παρών στην έκτακτη γενική συνέλευση και δεν αναφέρθηκε ούτε σε περίπτωση ενοποίησης των δύο σωματείων ούτε σε περίπτωση αλλαγής ονομασίας του σωματείου Αθλητική Ένωση Γεροσκήπους. Το σωματείο Αγαπήνωρας/Κίνηση Κάτω Πάφου δεν εκπροσωπήθηκε στη συνέλευση.

·      Η κλήρωση του πρωταθλήματος έγινε τελικά στις 5/8/2013 με απόφαση της συνέλευσης οπότε υπήρχε ακόμα περισσότερος χρόνος για οιαδήποτε αλλαγή επιθυμούσαν τα δύο σωματεία. Στη κλήρωση συμμετείχε μόνο το σωματείο Αθλητική Ένωση Γεροσκήπους του οποίου η συμμετοχή φαίνεται και στο πρόγραμμα των αγώνων του πρωταθλήματος.

·      Δέκα μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος το σωματείο Αθλητική Ένωση Γεροσκήπους κατάθεσε αίτημα για αλλαγή ονομασίας σε Αθλητική Ένωσης Γεροσκήπους/Αγαπήνωρας Κάτω Πάφου με νέο Δ.Σ. και νέο καταστατικό. Το θέμα συζητήθηκε σε συνεδρία του Δ.Σ. και αποφασίστηκε ότι παρόλο που με βάση τους κανονισμούς δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή ονομασίας μετά τη κλήρωση του πρωταθλήματος εμείς σαν ομοσπονδία θα μπορούσαμε να αναγράφομε το νέο όνομα στα διάφορα έντυπα που εκδίδουμε αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει αλλαγή επίσημα στο αρχείο της ΣΤΟΚ, και έγινε ενημέρωση από το πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Παφίτη τόσο προς το πρόεδρο του νέου Δ.Σ. του σωματείου κ. Χαράλαμπο Χαραλάμπους όσο και προς το κ. Αντρέα Σαράφη υπεύθυνο του σωματείου Αθλητική Ένωσης Γεροσκήπους.

Μετά από την ενημέρωση αυτή δηλώθηκε προφορικά από το κ. Χαραλάμπους προς το πρόεδρο της ομοσπονδίας ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα με αυτά τα δεδομένα και ταυτόχρονα ο έφορος της ομάδας κ. Ιωακείμ παρουσιάστηκε στα γραφεία της ομοσπονδίας και απέσυρε όλα τα έντυπα τα οποία αφορούσαν ποδοσφαιριστές οι οποίοι προέρχονταν από το σωματείο Αγαπήνωρας/Κίνηση Κάτω Πάφου και οι οποίοι θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα μετά τις 15/10/2013 οπότε θα έμεναν ελεύθεροι με βάση τους κανονισμούς.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας όσον αφορά το θέμα της συμμετοχής του σωματείου στο πρωτάθλημα. Είναι φανερό από τα γεγονότα ότι σε καμία περίπτωση δεν απαγορεύτηκε συμμετοχή του σωματείου όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, απεναντίας δόθηκε περισσότερος χρόνος από τα άλλα σωματεία για να γίνει δυνατή η συμμετοχή τους.

Σε άλλο άρθρο στην ίδια έκδοση ο κ. Μάριος Ευριπίδου προσπαθεί να παραπληροφορήσει δημοσιεύοντας άρθρο με τίτλο ¨Μέλι στα… Μανδριά¨ και αναφέρεται ότι η Ομοσπονδία διοργάνωσε δύο συνεστιάσεις στο χωριό Μανδριά. Προς αποκατάσταση της αλήθειας διοργανώσαμε φέτος μία συνεστίαση προς όλα τα σώματα της ομοσπονδίας και αποφασίστηκε να γίνει στο χώρο αυτό μετά από προσφορές που υποβλήθηκαν προς το Δ.Σ. Όσον αφορά τη άλλη δεξίωση που έγινε πριν από δύο μήνες αυτή έγινε με πρωτοβουλία του σωματείου των Μανδριών και σε καμία περίπτωση δεν είχαμε οιαδήποτε ανάμειξη ή αναλάβαμε οποιοδήποτε έξοδο. Απλώς είχαμε καλεστεί να παρευρεθούμε.

Επειδή και στο πρόσφατο παρελθόν ο κ. Ευριπίδου σε διάφορα δημοσιεύματα του είτε σε έντυπο είτε σε ηλεκτρονικό τύπο προσέβαλλε την ομοσπονδία ή άφηνε αιχμές για διάφορα θέματα τον είχαμε καλέσει να δημοσιεύει και την θέση της ομοσπονδίας όταν αναφέρεται σε ζητήματα τα οποία μας αφορούν.

Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιοδήποτε ζήτημα προκύπτει μέσα από τις δραστηριότητες μας και κάνουμε έκκληση προς όλους και ιδιαίτερα προς τους λειτουργούς του τύπου να ζητούν και τη δική μας θέση.

ΑΠΟ Δ.Σ. ΠΟΑΣΠ